Pro další polévku do naší kuchařky jsme vybrali netradiční drůbeží vývar. Kombinace čočky, nudlí a masa je určitě lákavá, zajímavé je i použití máty.
Ingredience:
Na vývar:
- drůbeží maso – použil jsem krůtí stehenní plátky
- bobkový list
- 5 kuliček černého pepře
- 2 kuličky nového koření
Na polévku:
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 1 lžíce mouky
- 1 lžíce slaçy / rajského protlaku
- 1/2 čajové skleničky červené čočky
- 6 čajových skleniček kuřecího vývaru
- ½ čajové skleničky vlasových nudlí
- 1 lžička soli
- 1 lžička máty
- 1/2 lžičky černého pepře
Postup:
Z připraveného masa si uděláme normální vývar. Když je hotový, můžeme pokračovat. Na másle a oleji osmačíme nedříve cibulku, pak přidáme mouku na jíšku. Když přestane být cítiti, přidáme salçu. Když je i ta dostatečně opražená, přidáme čočku a i tu trochu opražíme. Pak vše zalijeme vývarem a uvedeme do varu. Stáhneme plamen a necháme čočku změknout.
Volného času využijeme na roztrhání masa na jemné nudličky. Když je čočka vařená, tyčovým mixérem polévku důkladně zjemníme. Přidáme mátu a pepř, dobře promícháme a dosypeme maso a vlasové nudle. Polévku vaříme už jen do doby, než se nudle uvaří a můžeme podávat.