Zjistili jsme, že máme v kuchařce velice málo salátů. Proto jsme vybrali takový, který můžeme použít jak v tradiční formě doplňku hlavního jídla, tak i jako samostatné, především letní lahodné jídlo.

Ingredience:
- 1 sklenice jemnějšího bulguru
- 1 kg pečené červené papriky
- menší svazek čerstvého kopru
- 5 jarních cibulek
- půl svazku petržele petržele
- 8 nakládaných okurek

Na zálivku:
- Půl čajové skleničky sirupu z granátových jablek
- Půl čajové skleničky olivového oleje
- Šťáva z jednoho citronu (je-li velký, stačí půl)
- sůl
Postup:
Bulgur zalijeme vařící vodou, ideálně 1:1. Počkáme, až změkne a veškerou vodu absorbuje. Pak přidáme na kousky nakrájenou pečenou papriku a důkladně promícháme. Dáme přes noc do chladničky odležet.

Druhý den přidáme na středně velké kousky nakrájenou zeleninu, přidáme zálivku a opět důkladně promícháme. Můžeme samozřejmě podávat jako salát k normálnímu jídlu. V horkých letních dnech ale může sloužit i jako příjemně osvěžující hlavní chod.