Zjistili jsme, že máme v kuchařce velice málo salátů. Proto jsme vybrali takový, který můžeme použít jak v tradiční formě doplňku hlavního jídla, tak i jako samostatné, především letní lahodné jídlo.

Salát je opravdu velice lahodný a v létě krásně chladivý.

Ingredience:

  • 1 sklenice jemnějšího bulguru
  • 1 kg pečené červené papriky
  • menší svazek čerstvého kopru
  • 5 jarních cibulek
  • půl svazku petržele petržele
  • 8 nakládaných okurek
Pečenou papriku jsme použili konzervovanou.

Na zálivku:

Postup:

Bulgur zalijeme vařící vodou, ideálně 1:1. Počkáme, až změkne a veškerou vodu absorbuje. Pak přidáme na kousky nakrájenou pečenou papriku a důkladně promícháme. Dáme přes noc do chladničky odležet.

Jednoduše jen ingredience nasypeme a důkladně promícháme.

Druhý den přidáme na středně velké kousky nakrájenou zeleninu, přidáme zálivku a opět důkladně promícháme. Můžeme samozřejmě podávat jako salát k normálnímu jídlu. V horkých letních dnech ale může sloužit i jako příjemně osvěžující hlavní chod.