Pro další polévku do naší kuchařky jsme vybrali netradiční drůbeží vývar. Kombinace čočky, nudlí a masa je určitě lákavá, zajímavé je i použití máty.

Polévka na první pohled připomíná naší dršťkovou, ale je úplně jiná.

Ingredience:

Na vývar:

  • drůbeží maso – použil jsem krůtí stehenní plátky
  • bobkový list
  • 5 kuliček černého pepře
  • 2 kuličky nového koření
Všechny ingredience postupně opražíme, až pak zalijeme vývarem …

Na polévku:

  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 1 lžíce mouky
  • 1 lžíce slaçy / rajského protlaku
  • 1/2 čajové skleničky červené čočky
  • 6 čajových skleniček kuřecího vývaru
  • ½ čajové skleničky vlasových nudlí
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička máty
  • 1/2 lžičky černého pepře
Maso před přidáním natrháme na malé nudličky.

Postup:

Z připraveného masa si uděláme normální vývar. Když je hotový, můžeme pokračovat. Na másle a oleji osmačíme nedříve cibulku, pak přidáme mouku na jíšku. Když přestane být cítiti, přidáme salçu. Když je i ta dostatečně opražená, přidáme čočku a i tu trochu opražíme. Pak vše zalijeme vývarem a uvedeme do varu. Stáhneme plamen a necháme čočku změknout.

Místo vlasových nudlí jsem použil těstovinovou rýži …

Volného času využijeme na roztrhání masa na jemné nudličky. Když je čočka vařená, tyčovým mixérem polévku důkladně zjemníme. Přidáme mátu a pepř, dobře promícháme a dosypeme maso a vlasové nudle. Polévku vaříme už jen do doby, než se nudle uvaří a můžeme podávat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *