Špenátové gözleme se můžete naučit dělat v chefparade

Kombinace špenátu a slaného sýra se používá nejen v gözleme, ale třeba i u böreků a je vždy velice dobrá. Jen jejich balení chce trochu praxe.

Gözleme je velice dobré a syté

Ingredience:

Těsto:

  • hladká mouka 500 g
  • 2 polévkové lžíce bílého jogurtu
  • 250 ml vody (přibližně, podle mouky a těsta)
  • 1 prášek do pečiva
  • sůl

Náplň:

Postup:

Mouku, sůl a prášek do pečiva nejdříve promícháme. Přidáme jogurt a část vody. Zpracujeme těsto, aby nelepilo a bylo pružné. Necháme 15 minut odstát.

Snad je z obrázku jasné, jak je to s překládáním a plněním 🙂

Těsto rozdělíme na 5 částí. Na namoučeném válu vyválíme jednu část do tenké placky. Půlku posypeme špenátem, tvarohem, sýrem, položíme na to dva plátky másla a posolíme. Toto překryjeme volnou půlkou těsta, takže máme nahoře polovinu vyválené placky. Z ní opět polovinu posypeme špenátem, sýrem, tvarohem, máslo a sůl a překryjeme neposypanou částí. Tento proces provedeme se všemi 5 díly těsta, takže získáme 5 čtvrtkruhů (pokud jsme váleli do kruhu).

Na pánev nalejeme olej a postupně všechny pod pokličkou opečeme. V průběhu pečení několikrát obrátíme.

Za inspiraci děkuji cesminaz – a spíš než můj překlad doporučuji videorecept na jejím kanálu https://www.youtube.com/channel/UC5Rk_O9T8BoovZnniGxv_Sw:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *