Dostal jsem chuť zase vyzkoušet něco nového. Měla přijít návštěva, takže jsem hledal něco opravdu dobrého. Našel jsem, udělal jsem a pochutnali jsme si. Jen nevím, jak se to oficiálně jmenuje 🙂 Takže jsem použil turecký název …. .

Koření přidáváme až s rajčaty, těsně před koncem.

Ingredience:

  • 1 kg hovězího ořechu
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 pálivé papriky
  • 2 větší rajčata
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička mleté papriky
  • olivový olej
  • voda
Nejdříve si připravíme ingredience a dobře se naladíme na vaření.

Postup:

Maso nakrájíme na střední kostičky. Na rozpáleném oleji opražíme ze všech stran. Zalijeme vodou tak, že její hladina je kousek nad masem. Necháme dusit, ale poklička musí umožnit i odpařování vody.

Hovězí nakrájíme na kostičky.

Cibuli a rajčata nakrájíme na velké kusy, česnek na plátky papriky rozpůlíme a také pokrájíme, můžeme nechat i semena.

Maso musí opravdu být celé pod vodou

Je-li maso křehké, odstraníme pokličku a a vyvaříme zbytek vody. Přidáme pokrájenou cibuli, je-li třeba, přikápneme trochu oleje, přiklopíme a necháme cca 5 minut podusit. Přidáme papriky a zase necháme cca 5 minut podusit. Přidáme rajčata, sůl, pepř, mletou papriku a dále dusíme asi 5-7 minut. Jako poslední doplníme česnek a necháme podusit už jen asi dvě minuty a můžeme se podávat s rýží či pečivem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *