Jehněčí kotleta patří k nejžádanějším jídlům v restauraci. Její příprava je velice jednoduchá a rychlá. Náš recept je opravdu pouze základní, mlsné jazýčky mohu využít více koření, jako je na hrubo mletá pálivá paprika nebo rozmarýn.
Ingredience:
- 8 jehněčích kotlet
- 4 velká rajčata
- 4 tenké papriky pálivé nebo nepálivé podle chuti
- 3 stroužky česneku
- sůl
Postup:
Jehněčí kotlety dobře osolíme. Pak je na pánvi na prudko opražíme, dokud se maso nezatáhne. Jeho povrch by měl být světle hnědý, maso stále uvnitř syrové. Takto upravené kotlety vyskládáme do zapékací mísy a zalijeme olejem, na kterém jsme je pražili. Škoda výborné šťávy. Troubu si předehřejeme na 180o.
Rajčata rozpůlíme, paprikám uřízneme stopku a česnek plochou nože rozdrtíme. Pak vše vyskládáme na maso a dáme péci, určitě ničím nepřekrýváme. Po více než půl hodině maso v míse obrátíme, ale po obrácení musí být zelenina opět na mase. Pečeme další více než půl hodiny. Chceme-li vytvořit kůrčičku, můžeme tuto druhou půlhodinu péci na 200o.
Podávat můžeme s bulgurem nebo s rýží. Máme-li větší zapékací mísu, můžeme k masu od začátku přidat na větší kusy nakrájené brambory a mrkev.