Köfte se můžete naučit vařit v chefparade

Přirovnávat köfte ke karbanátku je jako přirovnávat šunku ke gothajskému salámu. Když mám hlad, určitě se najím i gothaje. Když si ale chci pochutnat, určitě vyhraje šunka. Takže si vždy vyberu raději köfte než karbanátek. Je-li připravován tradičně na dřevěném uhlí není už vůbec co řešit.

Jako přílohu ke köfte jsme zvolili máslovou rýži a lilkový salát.

Ingredience:

  • 500 g středně tučného mletého masa
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 vejce
  • 1/2 skleničky strouhanky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 hrst jemně nasekané petrželky
  • 1,5 lžičky soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 1 lžička kmínu
Ingredience jsou připravené, teď důkladně promísit.

Postup:

Cibuli nakrájíme na drobno. Do mísy dáme všechny ingredience, česnek rozdrcený. Vše důkladně promísíme, až vznikne homogenní směs. Pak mísu přetáhneme potravinářskou fólií a necháme alespoň půl hodinky v lednici odležet.

Köfte pustí šťávu samo, nemusíme plýtvat olejem.

Po odležení můžeme začít tvarovat köfte a začít připravovat. Nejběžnější příprava je samozřejmě na grilu a dřevěném uhlí. To ale není vždy a všude dostupné, takže je samozřejmě možné köfte i usmažit na pánvi. Není tak voňavé, ale i tak je výborné. Maso v každém případě propečeme podle vlastní chuti. Podávat se může třeba s rýží.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *