Zbyla mi kuřecí prsíčka, takže jsem hledal recept spíš podle masa než podle konkrétního místa. Tento recept mne nalákal jednoduchostí přípravy a kyselou očekávanou chutí. Nezklamal – šlo to rychle a bylo to výborné.
Ingredience:
Kuřecí prsa nebo kuřecí nakrájená na filety
Lák:
- 1 malá cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 1 lžička citronové šťávy
- 1/2 čajové skleničky olivového oleje
- sůl, pepř
Bešamel:
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce oleje
- 1,5 lžíce mouky
- 1,5 čajové skleničky mléka
- 1 lžička soli
- 1 lžička černého pepře
Náplň:
- Nakládaná zelenina (hrášek, mrkvička), ideálně kyselá
- bešamel
- čedar
Omáčka:
- 1 čajová sklenička teplé vody
- 1 lžíce salçy/rajského protlaku
Postup:
Všechny ingredience na lák dáme do ručního mixéru a najemno posekáme. Získáme tím nálev, do kterého naložíme kuřecí filety na 3-4 hodiny.
Půl hodiny před pokračováním zpracování masa si připravíme bešamel. Na mírném oleji rozpustíme v oleji máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku. Tu zalijeme mlékem, výsledek by měl mít konzistenci hustší krupicové kaše. Přidáme sůl a pepř, chvíli povaříme a odstavíme u ohně.
Nyní připravíme samotné rolky. Na střed filetu umístíme kousek bešamelu, na něj položíme trochu zeleniny a sýra a opět zakápneme bešamelem. Z obou stran přetáhneme maso, zajistíme párátkem a dáme do pekáče. Když jsou všechny rolky připravené v pekáči, zalijeme je připravenou rajskou omáčkou a dáme péci do předehřáté trouby na 190-200o na přibližně půl hodiny.
Když vypadá být maso upečené, můžeme jej ještě posypat zbylým sýrem a zalít zbylým bešamelem. V tom případě necháme ještě dopéci v troubě asi pět minut. Podáváme teplé, vynikající jsou s rýží.