Zbyla mi kuřecí prsíčka, takže jsem hledal recept spíš podle masa než podle konkrétního místa. Tento recept mne nalákal jednoduchostí přípravy a kyselou očekávanou chutí. Nezklamal – šlo to rychle a bylo to výborné.

Rolky jsou vynikající s rýží.

Ingredience:

Kuřecí prsa nebo kuřecí nakrájená na filety

Lák:

  • 1 malá cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1/2 čajové skleničky olivového oleje
  • sůl, pepř

Bešamel:

  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 1,5 lžíce mouky
  • 1,5 čajové skleničky mléka
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička černého pepře

Náplň:

  • Nakládaná zelenina (hrášek, mrkvička), ideálně kyselá
  • bešamel
  • čedar

Omáčka:

Na plnění si vše připravíme, jde to pak rychleji

Postup:

Všechny ingredience na lák dáme do ručního mixéru a najemno posekáme. Získáme tím nálev, do kterého naložíme kuřecí filety na 3-4 hodiny.

Náplň dáváme na střed. Bešamel jsem měl řidší, takže trochu utíkal, ale nevadilo to.

Půl hodiny před pokračováním zpracování masa si připravíme bešamel. Na mírném oleji rozpustíme v oleji máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku. Tu zalijeme mlékem, výsledek by měl mít konzistenci hustší krupicové kaše. Přidáme sůl a pepř, chvíli povaříme a odstavíme u ohně.

Rolky klademe těsně vedle sebe do pekáče.

Nyní připravíme samotné rolky. Na střed filetu umístíme kousek bešamelu, na něj položíme trochu zeleniny a sýra a opět zakápneme bešamelem. Z obou stran přetáhneme maso, zajistíme párátkem a dáme do pekáče. Když jsou všechny rolky připravené v pekáči, zalijeme je připravenou rajskou omáčkou a dáme péci do předehřáté trouby na 190-200o na přibližně půl hodiny.

Před pečením rolky pomažeme připravenou rajskou omáčkou

Když vypadá být maso upečené, můžeme jej ještě posypat zbylým sýrem a zalít zbylým bešamelem. V tom případě necháme ještě dopéci v troubě asi pět minut. Podáváme teplé, vynikající jsou s rýží.

Hotovo. Afiyat olsun.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *