Na grilu můžeme připravovat nejen klasické şiş kebaby či köfte. Kuřecí stehýnko, upečené na dřevěném uhlí, má také úplně jinou chuť. A výborná marináda tomu všemu dá jen zaslouženou korunu.

Každý má rád jiný stupeň propečení a opečení

Ingredience

  • 6 kuřecích stehýnek
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 polévková lžíce salçy/ rajského protlaku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pálivé paprky
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička kmínu
  • 1 polévková lžíce jogurtu
Ingredience jsou připravené, můžeme začít dělat marinádu.

Při pečení v troubě na obložení

  • 1 červená pálivá paprika
  • 1 cibule
Maso v marinádě důkladně promícháme a naložíme

Postup:

Nejprve si připravíme marinádu. Cibuli nastrouháme, česnek buď rozdrtíme nebo prolisujeme, přidáme všechny ostatní ingredience a důkladně promícháme. Stehýnka na několika místech nařízneme, aby se lépe pekly a marináda se lépe dostala i do masa. Pak je přidáme do připravené směsi a opět dobře promícháme, aby se marináda dostala všude. Mísu uzavřeme potravinářskou fólií a necháme ideálně přes noc působit.

Maso pokládáme na rozpálený rošt

Ideální příprava je na grilu. Protože je maso na kosti, nesmíme zapomenout, že je třeba grilovat trochu déle, než jsme zvyklí u köfte nebo şiş kebabu. Chceme-li kuře péci v troubě, vymažeme plech olejem a můžeme mezi špalíčky rozkrojenou cibuli a pálivou papriku. Pak pečeme na 200o Ideální příloha je buď pastýřský salát nebo bulgur.

Křupavá kůžička zvýší kulinářské potěšení

Poznámka šéfkuchaře: Místo stehýnek jsem použil jen špalíčky kvůli rychlejší přípravě

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *