Měl jsem klasické rybí filé a chuť na turecký recept. Köfte samozřejmě znám z mletého masa, ale z ryb mne překvapilo. Vyzkoušel jsem ho a určitě jsem nebyl zklamaný. Jedná se o rychlý recept a máte-li málo ryby, díky tomuto receptu uděláte více porcí.
Ingredience:
- 4 kousky rybího filé
- miska dobře uvařené rýže, hodně do měkka
- hrst nasekané petržele
- 1 vajíčko
- kukuřičná mouka
- sůl
Postup:
Rybí filé nejdříve rozmrazíme. Pak jej v sekacím nástavci tyčového mixeru krátce posekáme, aby se s rybou dobře pracovalo a případné zapomenuté kosti se také rozmělnily. Přidáme rýži, vejce a petržel, osolíme a zpracujeme do homogenní hmoty. Z té pak tvarujeme karbanátky, které obalujeme v kukuřičné mouce. Smažíme na dostatečném množství oleje. Podáváme buď s rýží se zeleninovým salátem, třeba pastýřským.