Şiş kebap bude u většiny návštěvníků pravé turecké restaurace první volbou. Lákavě vystavenému špízu málokdo odolá a nikdo své volby nelituje.

Sliny se sbíhají už jen při pohledu na tu dobrotu

Ingredience:

  • 500 g jehněčí kýty bez kosti
  • 2 rajčata
  • 2 papriky
Pravý turecký şiş kebab můžete ochutnat v restauraci Istanbul kebab

Marináda:

  • 1 cibule
  • 1 polévková lžíce mléka (anebo bílého vína)
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
Šiš kebap se připravuje na dřevěném uhlí

Cibuli nastrouháme na jemném struhadle a vmícháme ji do směsi oleje, mléka ( zkusili jsme je nahradit bílým vínem – skvělý výsledek!!!!), soli a mletého pepře.

Do marinády naložíme maso nakrájené na kostky. Alespoň 12 hodin necháme uležet v lednici. Na špízu střídáme maso, rajčata a větší kolečka paprik, pozorně opékáme na dřevěném uhlí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *