Şiş kebap bude u většiny návštěvníků pravé turecké restaurace první volbou. Lákavě vystavenému špízu málokdo odolá a nikdo své volby nelituje.
Ingredience:
- 500 g jehněčí kýty bez kosti
- 2 rajčata
- 2 papriky
Marináda:
- 1 cibule
- 1 polévková lžíce mléka (anebo bílého vína)
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Cibuli nastrouháme na jemném struhadle a vmícháme ji do směsi oleje, mléka ( zkusili jsme je nahradit bílým vínem – skvělý výsledek!!!!), soli a mletého pepře.
Do marinády naložíme maso nakrájené na kostky. Alespoň 12 hodin necháme uležet v lednici. Na špízu střídáme maso, rajčata a větší kolečka paprik, pozorně opékáme na dřevěném uhlí.